REPUBLIC GTR BIKERZ CLUB...
 
Portal*HomeRegisterLog inFAQ

Share | 
 

 Mencari Big Foot di bukit Broga

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2
AuthorMessage
aieshorinji
GBC SEUMUR HIDUP
GBC SEUMUR HIDUP
avatar

Male
Number of posts : 566
Age : 83
Location : Cheras,Selangor
Job/hobbies : tekan shutter,pulas throttle,menconteng,jalan2
Registration date : 2009-06-28

PostSubject: Mencari Big Foot di bukit Broga   5th October 2009, 1:35 pm

First topic message reminder :

3 October 2009, Jam 3.00 pm ..bergerak dari Tol Grandsaga aku dan Pizi memulakan misi mencari big foot di bukit broga, semenyih. En. Bujal, saksi pertama yang pernah terserempak dengan Big Foot atau nama melayunya Lembaga Kaki Besar tidak mahu ikut serta kerana masih trauma akibat dicabul manja oleh big foot tersebut di pangsapurinya...begitu juga saksi kedua En.Keyroll Mahmud yang tidak dapat ikut serta kerana masih di wad trauma kerana diculik selama 2 jam setengah 40 saat oleh makhluk tersebut minggu lepas semasa hari raya pertama.

Berbekalkan dengan Barrett M82 .50cal dan Beretta 92Fs manakala Pizi dng M4 dan Beretta PX4 serta kamera masing2 kami meneruskan perjalanan ke BUkit Broga.


pizi bersiap sedia memastikan pistolnya berpeluru.

Baru saja memulakan separuh pendakian aku telah berjaya melihat kelibat makhluk tersbut..satu lontaran tali kerbau yang dibawa bersama berjaya melilit tengkok makhluk tersebut yang berketinggian lebih kurang 8 kaki setgh inci. Aku berusaha bersungguh-sungguh menarik makhluk tersebut ke bawah bukit tanpa bantuan Pizi yang sibuk mengambil gambar sambil terjerit-jerit kesukaan. Tapi sayang..gambar aku yang dia ambil bukan big foot tersebut.




aku kepenatan manakala pizi kemaluan cuba menutup puting hitamnya selepas hampir berjaya menangkap big foot broga.

Tanpa aku duga kekuatan makhluk yang mencabul en.bujal dan en.keroll ini rupa2nya amat kuat (tak dpt aku bayangkan apa yg dibuatnya kepada dua insan malang ini), dengan sekali sentapan tali aku putus dan makhluk itu terus menghilangkan diri di celah2 kesuraman pokok-pokok hutan.

Selepas berhenti berehat buat kali yang ke-4 aku dan Pizzi mengambil keputusan untuk meninggalkan senjata-senjata berat kami di suatu tempat untuk mengurangkan beban yang digalas. Perjalanan di teruskan selepas usaha mengesan jejak big foot tersebut gagal. Jejak terakhir big foot itu menuju kearah gaung yang amat dalam...kami mengandaikan big foot tersebut telah kembali ke Rahmatullah.


Denai bukit broga....desebalik hutan tersebutlah kami melihat makhluk tersebut menghilangkan diri


aku di puncak broga. Gambar oleh pizzi.


Pizzi melayan perasaan


Secara tiba-tiba pizzi berdiri di atas batu dan menjerit deko..deko..dekooooooo berulangkali...aku sempat mengambil gambarnya dengan menggunakan kamera kompak ku.

Setibanya dipuncak..pemandangan dan angin yang berhembus menghilangkan kepenatan kami. Operasi menjejak big foot walaupun tidak berjaya namun kami puashati..BUkit Broga akan kami kunjungi lagi dalam waktu yg terdekat bergantung kepada ramalan cuaca berita RTM. Jam di tangan menunjukkan tepat 4.34 ptg semasa kami menjejakkan kaki ke puncak. Jika tidak kerna mendung hitam berarak dan terlupa membawa lampu suluh kami bercadang untuk turun malam. tapi apokan daya...dengan itu tepat 6.40pm kami turun ke bawah dengan menggunakan ilmu meringankan tubuh dalam masa 20 minit kami selamat tiba ke bawah tanpa gangguan apa2. Gambar2 aneh akan di masukkan oleh pizi kemudian.


BUKIT BROGA ..WE WILL COMEBACK
Back to top Go down
http://www.flickr.com/photos/suhairy,  www.shorinjikempowestmala

AuthorMessage
k3yr0ll
TOK-TOK AYAH GBC
TOK-TOK AYAH GBC
avatar

Male
Number of posts : 413
Age : 99
Location : KL-KT
Job/hobbies : Leftenan Muda
Registration date : 2008-02-15

PostSubject: Re: Mencari Big Foot di bukit Broga   8th October 2009, 10:45 am

ijat521 wrote:
tak habis coz otak dia dah blur..
wakakaakak

blur tu aku panggil "bokeh"...huhuhuhu

_________________
There are 3 things in life that sucks:

1) Job sucks
2) Pay sucks
3) Wife who doesn't...hehehehe..

http://www.youtube.com/watch?v=LRX4HAMJCfA
Back to top Go down
http://gtrbikerzclub.bigforumpro.com
aieshorinji
GBC SEUMUR HIDUP
GBC SEUMUR HIDUP
avatar

Male
Number of posts : 566
Age : 83
Location : Cheras,Selangor
Job/hobbies : tekan shutter,pulas throttle,menconteng,jalan2
Registration date : 2009-06-28

PostSubject: Re: Mencari Big Foot di bukit Broga   8th October 2009, 1:41 pm

k3yr0ll wrote:
Bila nak pegi lagi ni?


aku ingatkan apek kedai repair kamera antik...sekali zoom in tgk..ada jambangan la pulak..hehhehe.
Back to top Go down
http://www.flickr.com/photos/suhairy,  www.shorinjikempowestmala
aieshorinji
GBC SEUMUR HIDUP
GBC SEUMUR HIDUP
avatar

Male
Number of posts : 566
Age : 83
Location : Cheras,Selangor
Job/hobbies : tekan shutter,pulas throttle,menconteng,jalan2
Registration date : 2009-06-28

PostSubject: Re: Mencari Big Foot di bukit Broga   8th October 2009, 1:49 pm

Next..mission Pulau Ketam. pagi sampai petang.
From DAWN till DUSK project.
Back to top Go down
http://www.flickr.com/photos/suhairy,  www.shorinjikempowestmala
k3yr0ll
TOK-TOK AYAH GBC
TOK-TOK AYAH GBC
avatar

Male
Number of posts : 413
Age : 99
Location : KL-KT
Job/hobbies : Leftenan Muda
Registration date : 2008-02-15

PostSubject: Re: Mencari Big Foot di bukit Broga   8th October 2009, 1:58 pm

Persiapan nak menembak kat bkt kluang la tuh..
D300, D60 ngan F65.
Lens Nikkor 80-200 f/2.8, Sigma 18-50 f/2.8, Nikkor 50mm f/1.4
ngan flash baru SB9..
sekali tak jadi daa...tak cukup korum lens kut...kena cari wide 10-20 ngan macro 105. dengki tengok ko nyer ulat..

_________________
There are 3 things in life that sucks:

1) Job sucks
2) Pay sucks
3) Wife who doesn't...hehehehe..

http://www.youtube.com/watch?v=LRX4HAMJCfA
Back to top Go down
http://gtrbikerzclub.bigforumpro.com
aieshorinji
GBC SEUMUR HIDUP
GBC SEUMUR HIDUP
avatar

Male
Number of posts : 566
Age : 83
Location : Cheras,Selangor
Job/hobbies : tekan shutter,pulas throttle,menconteng,jalan2
Registration date : 2009-06-28

PostSubject: Re: Mencari Big Foot di bukit Broga   8th October 2009, 2:08 pm

bukit kluang yer..hehhehe. Memang patut pun ko sambar 10-20 dgn macro tu beb..layannnnnnnnnnnnnnn. Tu ko belum tgk D.I.Y ring flash aku lagik tuuu. muheheheheee..

Geram aku tgk lens2 berdada besar ni...emmmmm...muehehh
Back to top Go down
http://www.flickr.com/photos/suhairy,  www.shorinjikempowestmala
kRuEgEr
TOK AYAH ALAM GHAIB
TOK AYAH ALAM GHAIB
avatar

Male
Number of posts : 210
Age : 35
Location : DI ALAM YANG NYATA
Job/hobbies : mengHENTAM orang!!!!
Registration date : 2008-06-09

PostSubject: Re: Mencari Big Foot di bukit Broga   9th October 2009, 3:35 pm



bro ayie.... komen skit leh..... amik kat blakang umah aku jer.....
Back to top Go down
k3yr0ll
TOK-TOK AYAH GBC
TOK-TOK AYAH GBC
avatar

Male
Number of posts : 413
Age : 99
Location : KL-KT
Job/hobbies : Leftenan Muda
Registration date : 2008-02-15

PostSubject: Re: Mencari Big Foot di bukit Broga   9th October 2009, 4:12 pm

banyak 'clutter' bro..komposisi bersepah. clearkan menda2 yang tak menarik. masukkan unsur2 'point of interest'.
sunset tu dah stylo dah..
amalkan 'rules of third' (letak 'point of interest kat grid 1/3 frame)

_________________
There are 3 things in life that sucks:

1) Job sucks
2) Pay sucks
3) Wife who doesn't...hehehehe..

http://www.youtube.com/watch?v=LRX4HAMJCfA
Back to top Go down
http://gtrbikerzclub.bigforumpro.com
adcore
GBC SEUMUR HIDUP
GBC SEUMUR HIDUP
avatar

Male
Number of posts : 206
Age : 35
Location : gombak
Job/hobbies : futsal
Registration date : 2009-07-30

PostSubject: Re: Mencari Big Foot di bukit Broga   9th October 2009, 8:20 pm

fuhhhhhhhhh...power...
wa pon bru beli nikon...tp semi pro ajerk...ajo2 kan aper yg ptot...xkn asik nk snap phto biasa ajerkk..nk tau gak camner bt skill2 skit..
Back to top Go down
kRuEgEr
TOK AYAH ALAM GHAIB
TOK AYAH ALAM GHAIB
avatar

Male
Number of posts : 210
Age : 35
Location : DI ALAM YANG NYATA
Job/hobbies : mengHENTAM orang!!!!
Registration date : 2008-06-09

PostSubject: Re: Mencari Big Foot di bukit Broga   12th October 2009, 2:51 pm



yang ni cane plak?
Back to top Go down
aieshorinji
GBC SEUMUR HIDUP
GBC SEUMUR HIDUP
avatar

Male
Number of posts : 566
Age : 83
Location : Cheras,Selangor
Job/hobbies : tekan shutter,pulas throttle,menconteng,jalan2
Registration date : 2009-06-28

PostSubject: Re: Mencari Big Foot di bukit Broga   13th October 2009, 1:17 am

mcmana agaknya gaya ko masa amik gambor ni fred...mesti mata melilau jeee cari kedai top-up. muhehehe
Back to top Go down
http://www.flickr.com/photos/suhairy,  www.shorinjikempowestmala
kRuEgEr
TOK AYAH ALAM GHAIB
TOK AYAH ALAM GHAIB
avatar

Male
Number of posts : 210
Age : 35
Location : DI ALAM YANG NYATA
Job/hobbies : mengHENTAM orang!!!!
Registration date : 2008-06-09

PostSubject: Re: Mencari Big Foot di bukit Broga   13th October 2009, 3:34 pm

ko memang setan..... bila lagi nak bagi gambo samseng yang wanted tu?
Back to top Go down
aieshorinji
GBC SEUMUR HIDUP
GBC SEUMUR HIDUP
avatar

Male
Number of posts : 566
Age : 83
Location : Cheras,Selangor
Job/hobbies : tekan shutter,pulas throttle,menconteng,jalan2
Registration date : 2009-06-28

PostSubject: Re: Mencari Big Foot di bukit Broga   14th October 2009, 11:43 am

Gambor2 WANTED tu semua dalam kamera BUJALLAN-JALAN cari MAKAN daaaaaaa.
Back to top Go down
http://www.flickr.com/photos/suhairy,  www.shorinjikempowestmala
kRuEgEr
TOK AYAH ALAM GHAIB
TOK AYAH ALAM GHAIB
avatar

Male
Number of posts : 210
Age : 35
Location : DI ALAM YANG NYATA
Job/hobbies : mengHENTAM orang!!!!
Registration date : 2008-06-09

PostSubject: Re: Mencari Big Foot di bukit Broga   14th October 2009, 5:41 pm

la.... gambo tu sumer samseng2 tu,...... cane aku nak buru samseng2 tu kalo xde gambonyer.....
Back to top Go down
k3yr0ll
TOK-TOK AYAH GBC
TOK-TOK AYAH GBC
avatar

Male
Number of posts : 413
Age : 99
Location : KL-KT
Job/hobbies : Leftenan Muda
Registration date : 2008-02-15

PostSubject: Re: Mencari Big Foot di bukit Broga   16th October 2009, 4:57 pm

aku ngan bujal dah antar masuk majalah DM versi UK dah gambor2 tu semua...kalo nak, bayar la rm3.8 juta sorang...muka cam model spender ada hati nak mintak free...

_________________
There are 3 things in life that sucks:

1) Job sucks
2) Pay sucks
3) Wife who doesn't...hehehehe..

http://www.youtube.com/watch?v=LRX4HAMJCfA
Back to top Go down
http://gtrbikerzclub.bigforumpro.com
kRuEgEr
TOK AYAH ALAM GHAIB
TOK AYAH ALAM GHAIB
avatar

Male
Number of posts : 210
Age : 35
Location : DI ALAM YANG NYATA
Job/hobbies : mengHENTAM orang!!!!
Registration date : 2008-06-09

PostSubject: Re: Mencari Big Foot di bukit Broga   20th October 2009, 5:49 pm

model spender ok what..... daripada xde langsung....... kira hansemlah tu.....
Back to top Go down
aieshorinji
GBC SEUMUR HIDUP
GBC SEUMUR HIDUP
avatar

Male
Number of posts : 566
Age : 83
Location : Cheras,Selangor
Job/hobbies : tekan shutter,pulas throttle,menconteng,jalan2
Registration date : 2009-06-28

PostSubject: Re: Mencari Big Foot di bukit Broga   20th October 2009, 5:52 pm

jom fredd..kita pi curik spender. hehheh
Back to top Go down
http://www.flickr.com/photos/suhairy,  www.shorinjikempowestmala
Sponsored content




PostSubject: Re: Mencari Big Foot di bukit Broga   

Back to top Go down
 
Mencari Big Foot di bukit Broga
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 2Go to page : Previous  1, 2
 Similar topics
-
» Ovie's slew foot
» Foot peg vibration
» Best Foot Pegs
» Bruins place Savard on LTIR with broken foot
» 18 Foot Trailer for Sale

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FROM GTRIAN FOR GTRIANSSS..... :: GTR BIKERZ CLUB :: OUTDOOR & INDOOR aktiviti session-
Jump to: