REPUBLIC GTR BIKERZ CLUB...
 
Portal*HomeRegisterLog inFAQ

October 2017
MonTueWedThuFriSatSun
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
CalendarCalendar
Navigation
 Portal
 forum
 Memberlist
 Profile
 FAQ
 Search
Log in
Username:
Password:
Log in automatically:
:: I forgot my password
Latest topics
» GBCB..Jom main futsal, kering sudah ni..
11th November 2012, 2:50 pm by gbcb

» tayar GTR 150!!
7th September 2012, 12:54 pm by ojai

» GTR BIKERZ CLUB F.A.Q
27th October 2011, 6:58 pm by qayyumaimannorazman

» plz help me!!
27th August 2011, 4:53 pm by leo

» Aktivity Weekend "bersukan & beriadah" 6hb December 2009
23rd July 2011, 5:10 pm by pakiak96

» NAZA-RAYA CHARITY RIDE (KL-PENANG-KL) 2009
8th January 2011, 7:59 pm by riffa

» GBC in FACEBOOK now!!!
3rd November 2010, 9:32 pm by taurus2118

» GBC Ride Kenduri Kahwin Saudara "Freddy Kreuger"..!
3rd September 2010, 12:25 pm by kRuEgEr

» REUNION...
26th August 2010, 9:59 pm by taurus2118

» International Bike Fest Ride To P.D
19th July 2010, 5:20 pm by aieshorinji

» KEMPEN MENDERMA DARAH 2010
19th July 2010, 5:11 pm by ijat521

» RIDE MELAKA JB....... 25-28 FEB 2010...standby!
26th February 2010, 1:35 pm by gnola

» Aktiviti Ride Solo@2 GTR AJ - Melepas Keboringan!
14th December 2009, 9:07 am by adjaymagic

» Makan Malam di Idaman Kayu Ara 11hb & 24hb November 2009
28th November 2009, 9:39 pm by adjaymagic

» Aktivity Weekend "bersukan & beriadah" 11hb October 2009
28th November 2009, 9:28 pm by adjaymagic

» GBC THRILLER CAMP EPISODE II
19th November 2009, 3:46 pm by ijat521

» GBC Thriller Camp...
8th November 2009, 9:58 pm by ijat521

» Malaysian Moto GP 2009 25th October 2009
5th November 2009, 2:44 pm by bujal

» Kuala Lumpur Bike Week 2009
30th October 2009, 4:24 pm by vermillio

» Mencari Big Foot di bukit Broga
20th October 2009, 5:52 pm by aieshorinji

tayar GTR 150!!
7th September 2012, 12:54 pm by ojai
Salam semua warga GTR,
nak minta tolonglah pada sesiapa yang nak tolak tayar motor GTR 150 plz let me know as soon as possible... susah nak cari tayar yg harga dia ok.. kat kedai motor melampau sgt mahalnye... harap dpat tulung....

Comments: 0
GTR BIKERZ CLUB F.A.Q
30th June 2008, 1:54 pm by k3yr0ll
Asalamualaikum dan salam sejahtera.

Memandangkan skang ni ramai ahli2 baru yg mendaftar di forum GBC ini dan, banyak sangat PM yang saya dapat mengenai GBC ni, saya wujudkan ruangan FAQ ini. Ini adalah ruangan pertama yang newbie GBCians harus baca sebelum posting dalam thread GBC. harapnya mendalah ni dapat menjawab persoalan2 newbie mengenai GBC serta, mengurangkan masalah spam dan mesej2 berbau provokasi. Mulai skang ini juga, sebarang mesej berbau provokasi akan didelete serta merta, dan saya harap anda tak buang masa la nak post menda2 camtu. sekian terima kasih.

p/s: Mod/Admin selalu pantau forum. berfikir secara waras dan berforumlah dengan beretika.

GBC's President,
K3yr0ll 'Azroy' The 1st President of United States of GBC 2008

The GBC FAQ

Q: Apa mendanya "GBC" ni?
A: GBC, atau dalam bahasa panjangnya "GTR BIKERZ CLUB" ditubuhkan oleh sekumpulan GTR Riders untuk mengumpulkan pemilik2 GTR seluruh tanah air, Asia dan mungkin seluruh dunia..

Q: Siapa yang boleh join GBC?
A: Pada dasarnya, seperti yang dipersetujui pada mesyuarat pertama, pemilik2 Naza GTR 50, 150, 180 atau 200 dan 250cc (jika ada)sahaja yang boleh mendapat tittle GBCians Ini termasuk kepada pemilik GTR dari pengeluar/pengimport asal; CPI Ritz/Nitro.

Q: Sejarah GBC
A: Secara ringkasnya, menda ni start hasil usaha kami bertujuh (The Magnificent Se7en - K3yr0ll, Anip, Cuzs, Enalz, Am, Epul dan Abg Roll) yang berusaha untuk mengumpulkan pemilik GTR dari seluruh negara. Mula dengan beberapa rakan GTR riders; thread dan list nama dalam forum (autoshift.net), akhirnya mesyuarat rasmi pertama berjaya diadakan pada 27 Disember 2007 di Bangsar. Majlis sebulat suara melantik (k3yr0ll) sebagai presiden pertama, Abg Roll sebagai penasihat dan Anip sebagai timbalan presiden. Walaubagaimanapun, role mereka dalam GBC adalah bersifat volunteery sahaja, maksudnya buat kerja secara sukarela. Tiada paksaan dalam GBC. Sejak tu, kami tak memandang ke belakang. Banyak aktiviti yg diadakan bersama ahli.

Q: Macam mana nak join GBC?
A: Very simple. First, get yourself a GTR. Bila dah ade, register nama anda di GBC directory dan, start ler join aktiviti kami. Pendaftaran dengan borang rasmi akan disediakan dan diadakan sekali sebulan untuk newbie. Semua newcomers adalah sangat dialukan untuk menyertai aktiviti GBC. Jangan malu2 dan segan2..

Q: Macam mana nak tahu aktiviti˛ GBC?
A: Melalui forum ni, dalam ruangan GBC, section Event Rasmi/Event Tak Rasmi GBC. Segala aktiviti akan datang dan aktiviti lepas akan diupdate disitu. Anda juga akan diberitahu melalui sms (ke
pada yg mengisi no telefon di ruangan database)

Q: Apa dapat kalau join GBC?
A: Dapat kawan baru, dapat join aktiviti, dapat tau pasal perkembangan terbaru motor GTR, dapat update mengenai techical knowhow moto nih, dapat join ride, dapat kepuasan yang tak ternilai, dapat bertukar2 pandangan mengenai GTR, dan dapat bantuan (rescue ketika moto anda memerlukan).

Q : GBC ni bawah Naza Bikes ke?
A : Tidak, kami tidak ada kena mengena langsung dengan Naza, tetapi pihak Naza sentiasa menyokong aktiviti kami (so far lah).

Q : Kalau dah kahwin, dah berumur masih boleh masuk GBC?
A : Boleh, dah beranak ke cucu cicit pun boleh. Umur bukan penghalang. Walau bagaimana pun, anda dinasihatkan mendapatkan pengesahan doktor untuk menyertai sebarang ride sekiranya anda berusia 70 tahun ke atas

Q : Jika saya takde internet, bagaimana hendak join GBC?
A : Itu lah gunanya register nama. Boleh email/sms pada rakan lain supaya anda sentiasa mendapat berita terkini.

Q : Dulu saya pakai GTR, tetapi sekarang saya sudah pakai Hayabusa/Ferarri yang jauh lebih laju, adakah saya masih ahli?
A : Terpulang kepada anda. tetapi kami masih menganggap anda sebagai ahli (mungkin sebagai Alumni). tak pakai GTR pun boleh join aktiviti.. supaya tak hilang setiakawan tu (juga anda mungkin boleh sponsor aktiviti kami; dah pakai hayabusa mesti la duit banyak..ye tak?)... kalau anda ada masalah masih boleh minta tolong pada GBCians..

Q : Saya menggunakan Ego tapi sudah diubahsuai menjadi GTR. Bolehkan saya join kelab ini?
A : Boleh, no hal.

Q : Saya tidak ada lesen tetapi dah terbeli motor GTR. Adakah saya layak jadi ahli?
A : Layak dengan syarat gantung lesen L bila pergi jalan2 atau berikan GTR anda untuk ditunggang oleh rider lain yang ada lesen. Anda sendiri sila naik bas ke destinasi..hehehe

Q : Adakah wajib bagi GBCians layan corner di Awana-Bukit Tinggi?
A : Tidak, tetapi kami ada ahli yang suka 'bersukan' dimana anda boleh belajar selok-belok motor ini dari segi handling.

Q: Berapa ringgit nak join GBC?
A:

Yuran Bulanan RM10.00 (sebulan)
Yuran Pendaftaran RM 30.00 (seumur hidup)

Q: Apa faedah nye membayar ni?
A: Untuk pengetahuan, kutipan yuran bulanan ini diadakan adalah untuk kesenangan ahli kelab untuk mengikuti segala aktiviti yang diadakan.
Aktivit Tetap :-

- Club Ride
- Aktiviti club

Q: Dimana boleh dapatkan borang ahli?
A: BERJUMPA TERUS KE MR.P atau boleh berhubung beliau di talian maxis 012-2121060

Rasanya banyak lagi FAQ yang ditanya pasal GBC ni. Anda boleh bertanya di sini dan akan dijawab sendiri oleh saya. (jangan spam - tanye soalan yg belum dijawab sahaja)


Comments: 1
plz help me!!
15th January 2010, 5:37 pm by noor suhada
1 some1 yg bwu dlm ni so sy nk mntk tlg lau sape yg sudi...
sy nk mntk tlg trase moto sy..
no plat WRS 5626...
sesape yg tau tlg reply me asap...
facebook : aida_345@yahoo.com.my
myspace : are_da_86@yahoo.com

pertolongan anda amat sy hargai..

Comments: 11
GBC in FACEBOOK now!!!
25th October 2009, 9:49 pm by ijat521
salam to all GBCianz...Tahniah@!!!kite telah berjaya memantapkn lg nama GBC dgn terciptanyee laman BukuMuka dlm bhasa inggeris nya FaceBook..so kwn2 semua yg mane ade FB aktifkn la diri dlm FB utk memahsyurkn lg nama GBC nie...bleh didapti di FB dgn tulis kat search Gtr Bikerz Club k.trimas utk semua ahli....

Comments: 21
Who is online?
In total there is 1 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest

None

Most users ever online was 24 on 23rd December 2009, 11:12 am
Forum
Statistics
We have 329 registered users
The newest registered user is bro

Our users have posted a total of 7311 messages in 365 subjects